Ruszyła rekrutacja na nowy kierunek studiów "Gastronomia i Katering"
Rekrutacja na studia na Wydziale Technologii Żywności.
Rekrutacja na studia na Wydziale Technologii Żywności.
Rekrutacja kandydatów na studia jest otwarta i odbywa się na zasadzie rejestracji przez system IRK (Internetowy Rejestr Kandydatów).
O przyjęciu na studia decydują:
Konkurs świadectw dojrzałości, średnia ważona, poziom podstawowy lub rozszerzony; język obcy (waga 1) i 1 przedmiot (waga 4) do wyboru spośród: biologii, chemii, fizyki z astronomią, matematyki.
Laureaci i finaliści wybranych olimpiad stopnia centralnego, konkursów ogólnopolskich i międzynarodowych są zwolnieni z postępowania kwalifikacyjnego.
Uwzględniane olimpiady: biologiczna, chemiczna, fizyczna, informatyczna, matematyczna, statystyczna, wiedzy technicznej, wiedzy o żywieniu i żywności, wiedzy o żywności, wiedzy i umiejętności rolniczych w blokach: technologia żywności, gastronomia.